Изборник Затворити

Продужени боравак

Активности у продуженом боравку у школској 2022/2023. години.
Учитељица Александра Лукић

Зимско дрво

Нови изглед нашег ходника

Захваљујући вредним рукама и креативности учитељице Александре, ходник нашег продуженог боравка је добио потпуно нови изглед. Другари долазе радосно у простор који је оплемењен новим бојама.

Један јесењи дан

27.9.2022. смо провели у природи, истражујући промене које нам доноси јесен и сакупљајући лишће, које смо касније искористили за рад. Колико смо били креативни, погледајте у прилогу. 

Зрно по зрно

Прави тест стрпљења и креативности за наше другаре. Користећи пшеницу, кукуруз, пиринач, семенке, пасуљ и још много тога, стварали смо и маштали. Завирите у наш свет! 

И свако сања, сања бојама занесен…

Дана 21.9.2022. године, ученици су припремали јесењи пано. Отискивањем смо добили веома лепе и креативне листове, најразличитијих боја и шара. Ученици су се забавили отискујући и слушајући „Јесењу сонату“, а креативност наших ученика се може видети и по њиховим сјајним радовима.

Део активности продуженог боравка током школске 2021/2022. године са учитељицом Александром Лукић.

Еко бонтон

Кроз стих, разговор и смех учимо у очувању наше планете Земље. Да нам Земља буде увек овако насмејана и захвална, да је увек чувамо и пазимо, порука је наших малишана.

Светски дан здравља

Обележили смо Светски дан здравља. Дан посвећен сазнавању и истраживању на које све начине можемо сачувати наше здравље, како се хранити, шта избећи у исхрани, како проводити слободно време. Ученици су били сјајни и креативни у одговорима. 

Цвеће, природа, животиње. Има ли веће инспирације? Креативност наших ученика ни овде није изостала, а на један занимљив начин развијали смо моторику, али и стрпљење. Креативност на делу! 

Дана 5. 4. 2022. године смо обележили Дан маслачка. Ученици су се дружили истражујући и проналазећи у школском дворишту маслачке. 

Дана 4.4.2022. смо обележили Дан шаргарепе. Прво смо учили о значају шаргарепе и њеним витаминима, а потом су ученичке вредне руке правиле шаргарепе. 

———————————————————————————————————————————–

Продужени дневни рад након или пре редовне наставе – ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК, један је од модела којим се могу квалитетно и конструктивно решити проблеми запослених родитеља и стално унапређивати ваннаставне активности. Нова улога школе је на тај начин максимално и рационално искоришћена, јер пружа небројене могућности деловања у сврху правилног раста и развоја сваког детета.

Оставите одговор