Изборник Затворити

Квиз из верске наставе ученика Колубарског намесништва

     У среду, 02. новембра 2022. године у Основној школи “Сава Керковић“ у Љигу, одржан је квиз из верске наставе ,,Православна слагалица“,  по благослову епископа ваљевског г Исихија. Такмичење је одржано за ученике основних школа колубарског намесништва. Учествовале су четири екипе из три основне школе. Присутним вероучитељима и њиховим ученицима срдачну добродошлицу и пуно успеха на такмичењу пожелела је заменица директора Драгица Јочовић.

Након тога је уследило такмичење које су успешно водили јереј Далибор Чкојић, секретар Епархијског одбора за веронауку и ђакон Драган Станојевић, аутор квиза. Победник овогодишњег квиза је ОШ “Милан Ракић“ из Мионице, предвођена вероучитељем Радованом Андрићем. Ова екипа се уједно пласирала на епархијски ниво  такмичења, које ће у догледном времену бити одржано у Ваљеву. Друго место заузели су ученици ОШ “Војвода Живојин Мишић“ из Рајковића. Треће и четврто место заузели су екипе ученика ОШ “Сава Керковић“ из Љига. Сви учесници овог такмичења обрадовани су пригодним поклонима. Након одржаног квиза за учеснике је приређена трпеза љубави у просторијама школске трпезарије.

Ова манифестација се показала као одличан подстицај, како вероучитељима тако и ученицима, да извођење верске наставе учине садржајнијим, креативнијим и ефикаснијим.

Вероучитељи

 Немања Јанковић и Марина Миловановић