Изборник Затворити

У Народном позоришту

У петак, 24. децембра, су ученици осмог разреда наше школе, у организацији наставнице српског језика Маријане Неговановић Обрадовић, заједно са својим разредним старешинама и наставницима, имали ту привилегију да на прави начин доживе магију позоришта, да науче нешто о историјату Народног позоришта у Београду и осете еуфорију „иза кулиса“.

У фоајеу их је сачекао директор Музеја Народног позоришта Драган Стевовић, који их је повео у обилазак. Прво су обишли Велику сцену и седевши у партеру сазнали су нешто о историјату и раду Народног позоришта. Након тога су прошли иза сцене, видели просторију у којој се налазе различите сценографије за представе, а затим су обишли и просторије у којима се глумци шминкају, праве фризуре, одмарају и концентришу пред представу. За то време видели су на делу и људе који су веома важни за то да једна представа протекне у најбољем реду, као што су инспицијент, мајстор светла, шминкери.


После тога, уз разговор са господином Драганом Стевовићем, спуштају се у Музеј Народног позоришта где, поред онога што чују, имали су прилику и да виде интересантне предмете попут прстена Добрице Милутиновића (Добричин прстен) и најразличитије костиме из разних делова света.

Вече се завршило невероватном представом „Власт“ у режији Милана Нешковића, а по тексту Бранислава Нушића.

Сигурни смо да наши ученици неће заборавити ово дивно искуство и захвални смо директору Музеја Народног позоришта и Народном позоришту на овој привилегији.