Изборник Затворити

Ивановци

АКТИВНОСТИ ДАНАС

Активности у оквиру Дечије недеље 2022.

Мото ове Дечије недеље је „Шта детету треба да расте до неба?“

Понедељак, 3.10.2022.- Мостови међу генерацијама. Дружење са помоћном радницом у пензији, разговор да ли се и колико променило школовање у односу на нека стара времена. Гост била бивша помоћна радница Верка Гајић.

Уторак, 4.10.2022.- Едукација о дечијим правима и обавезама. Отворено о дечијим правима. Ученици причали која све права имају, али и које обавезе произилазе из тих права. Затим су ликовним путем приказали једно своје право.

Среда, 5.10.2022.- Ученици гледали представу „Змај голубијег срца“ у Градској библиотеци коју је реализовала ПУ „Каја“. Посетили смо и Дечију библиотеку и упознали се са каквим књигама располаже и правилима приликом узимања књига на читање.

Четвртак, 6.10.2022.- Презентација дечијег стваралаштва. Постављање изложбе ликовних радова ученика на тему „Шта детету треба да расте до неба?“.

Петак, 7.10.2022.- Спортски дан. Организовање спортских активности у школском дворишту. Ученици показивали једни другима омиљене вежбе обликовања. Затим су играли фудбал.

Ликовна секција – Израда паноа „Јесен“

ИСТОРИЈАТ

Село Ивановци је од Љига удаљено 9 км на путу за Белановицу. Школа се налази у центру села. Зграда је изграђена 1932. године, а са радом је почела 1934. године. Први учитељи су били Властимир и Косара Савић и Веља Адамовић. Некада је радила као шесторазредна школа. Матичној школи је припојена 1964. године. Школу похађају и деца ромске националности из засеока Лешћак који припада МЗ Моравци. Поред садашњег учитеља Раде Бушић, најдужи стаж и пажње вредан рад је стаж и рад брачног пара Павлине и Томислава Матијевића. Учитељица Рада Бушић живи и ради у Ивановцима од 1982. Године, а школу тренутно похађа 7 ученика и 1 предшколац.