Изборник Затворити

Бошњановић

АКТИВНОСТИ ДАНАС

У одељењу Бошњановић 27. 1. 2023. Обележена је  школска слава. Програм славе је организован   световним делом и ломљењем славског колача  у 11 часова. Световни део је одржао свештеник Милан. Изведен  је  кратак програм  на тему школска слава Свети  Сава. Програм је изведен  уз видео пројектор. Свечани ручак је припремио родитељ Горан Лазић. На слави је присуствовало  четрнаест особа. Славље је завршено у 13 часова.
             Учитељ  Дмитар  Драгаш

Свети Сава у ИО Бошњановић

27. 1. 2022. у ИО Бошњановић је обележена Школска слава Свети Сава. Слава је обележена уз световни део: колач, жито и свећу. Изведен је кратак дечији програм  на тему „Школска слава – Свети Сава“. Деца су добила пакетиће од општине Љиг. Родитељи су припремили свечани ручак. Слава је ове године обележена уз мањи број присутних због здравствене ситуације.

ИСТОРИЈАТ

Школа у Бошњановићу је удаљена 6 км од Љига. Градња школе је почела 1948. а завршена је 1949. године. Школа почиње са радом 1950. године. Пре изградње школе деца су ишла у Цветановац , а потом од 1941. године настава се одвијала у кући Радована Јовановића, где је први учитељ био Љубинко Филиповић, касније директор школе у Љигу. У новој згради од 1950. године радио је учитељ Љубивоје Ковачевић из Горње Топлице, који је уз садашњу учитељицу Миланку Васиљевић најдуже службовао у овој школи. Школа постаје издвојено одељење љишке школе 1962. године. Учитељица Миланка Васиљевић је у ИО Бошњановић од 1990. године, а данас је у овој школи 4 ученика и 1 предшколац.