Изборник Затворити

Другаријада у Кадиној Луци траје…

Фондација Новака Ђоковића је 2013. године у издвојеном одељењу Кадина Лука реализовала пројекат „Школице живота“, који у овом селу и школи траје деценијама. Наиме, учитељи ове школе су годинама улазили у легенду, живећи у селу, сарађујући са мештанима и развијајући код њих осећај да је школа место сусрета, пријатељства, али и разоноде.

У ИО Кадина Лука је направљена права мала оаза за децу, како школску, тако и за осталу децу из села.

На заједничком родитељском састанку родитеља школске и предшколске деце који похађају школу и вртић у Кадиној Луци је договорено да се заједничким снагама избетонира плато испред улаза у школу. Потребан материјал је обезбедила наша школа, а један део су донирали локални предузетници.
Крајем маја неколико родитеља је направило радну акцију и избетониран је плато. Акција је веома добро прошла, па је недуго за тим почело уређење сваког кутка овог великог школског дворишта.

Направљене су љуљашке, осликан плато испред улаза, направљен возић од палета, полигон препрека и клацкалице од гума. У радове су били укључени родитељи, а пропратни материјал је обезбедила ПУ „Каја“.

Општина Љиг је препознала добробит за децу и иницијативу родитеља, учитељица и васпитачице, па су обезбедили материјал за насипање прилазног пута и паркинга.

Двориште је оплемењено различитим украсним биљкама које су обезбедили родитељи. Замењен је и део оштећене ограде.

Деци у Кадиној Луци је овом дивном акцијом омогућено да имају пријатан амбијент за рад и дружење, а такође и свој паркић у који ће долазити и деца из Љига и околних села. Ова акција ће се наставити, а можда подстаћи и остале на нешто слично. Браво за идеју и иницијативу свих родитеља који су учествовали у акцији, браво за учитељице Ивану Ивковић Николић и Маријану Обрадовић, васпитачицу Данијелу Пејчић и теткицу Марију Мишковић.

Акција уређења школског дворишта овог маја и јуна је само једно ново „цветање“ старих садница и наставак велике „Школице живота“, јер су се окупили очеви, дедови, унуци да уреде простор који је заувек њихов.