Изборник Затворити

„Да ли ћеш помоћи ако знаш да можеш?“

У Љигу време више котрља, него што тече.
Углавном констатујемо да се ништа не дешава и идемо за „својим послом“ и нашом бригом! Али нас деца увек изнова опомињу да немамо права на инертност и нечињење!
Зато је Тим за заштиту деце од насиља, злостављања, занемаривања и дискриминације иницирао и организовао трибину на којој су говорили Игор Јурић и Славица Радовановић испред Центра за несталу и злостављану децу.

Ученици 7. и 8. разреда, као и представници 5. и 6. разреда учествовали су на радионици „Тијана-клик, безбедност деце на интернету“, која их је подстакла да размисле о својим лозинкама, времену које проводе на интернету, као и опасностима које их вребају из виртуелног света.

Предавање „Украдена безбедност“ намењено  наставницима и родитељима, пробудило је емоције, али и запитаност, бавимо ли се довољно и на прави начин својом децом. Игор Јурић, непоновљиви човек, који је сав свој бол преточио у љубав и борбу за безбрижно детињство и спокојно родитељство, оставио је снажан утисак и на ученике и на наставнике и родитеље.

А ученици осмог разреда су потврдили да желе да свој живот држе у сопственим рукама изабравши за мото своје генерације „Амбер Алерт“. Равно 100 мајица је засијало на њима, њиховим наставницима и грађанима Љига! То је генерација „која ће помоћи, ако зна да може“…

Текст: Маријана Неговановић Обрадовић
Фото: Ива Гошњић