Изборник Затворити

Дечија недеља у нашој школи

Дечија недеља је и ове године обележена пригодним активностима у нашој школи. Сваког дана од понедељка 4. октобра до петка 8. октобра је, како у матичној школи тако и у издвојеним одељењима, одржано много најразноврснијих активности које су биле у складу са стиховима великог Љубивоја Ршумовића „Дете је дете да га волите и разумете“ који су мото овогодишње Дечије недеље.

Ученици млађих разреда у матичној школи били су у школској библиотеци где су се са библиотекарком Дуњом упознали са радом библиотеке, певали, рецитовали и радили радионице.

Писали су поруке бакама и декама у оквиру радионице „Мостови међу генерацијама“.

Радили су радионице на тему дечијих права, али и обавеза које се надовезују на дечија права.

Цртали су поруке одраслима на тему „Желим да разумеш…“

Одељење III2 и пано „Деца су украс света“

У издвојеним одељењима су активности биле бројне. У Кадиној Луци организован је спортски дан у организацији Филипа Михаиловића, правили су музичке инструменте, ишли у посету ПУ „Каја“ у Љигу где су гледали луткарску представу „Кварна фарма“.

Ученици из издвојених одељења: Ба, Палежница, Кадина Лука и Славковица су у ИО Ба угостили зубарку Марију Мијаиловић и патронажну сестру Биљану Арсовић које су говориле о здрављу зуба, значају одржавања личне хигијене и здравој исхрани.


Ученици ИО Славковица су, заједно са другарима из предшколске групе и родитељима, правили колаче на поклон корисницима Солидарне кухиње из Београда.

Ученици старијих разреда поставили су изложбу радова на тему „Дете је дете да га волите и разумете“.

Представници Ђачког парламента ишли су у посету председнику општине где су разговарали са помоћницом председника општине Даницом Јовановић о различитим начинима на који Општина може да помогне ученицима наше школе и олакша им школовање.

За ученике VII и VIII разреда организован је турнир у малом фудбалу за девојчице и дечаке. Због поштовања епидемиолошких мера, турнир ће бити продужен и трајаће до половине новембра.